Multidisciplinair schouderteam

 

Toon Van Raebroeckx : orthopedisch schouderspecialist              Tim Marteleur : schouder kinesitherapeut                                         Lynn Moons : praktijkmanager

Team

Orthopedisch chirurg schouderspecialist

Toon Van Raebroeckx

Dr. Antoon Van Raebroeckx studeerde geneeskunde aan de KU Leuven. In 2004 behaalde hij zijn erkenning als orthopedisch chirurg.

Hij specialiseerde zich in de schouderchirurgie in Annecy Frankrijk bij Dr. Lafosse en Dr. Toussaint van 2004 tot 2005.

Hij werkte gedurende 15 jaar als schouderspecialist te Bonheiden en richtte in 2011 het “Shoulder training & research center” op te Mechelen voor begeleiding van sporters.

Sindsdien is hij bestuurslid bij de Belss, Belgian Elbow & Shoulder Society, waarvan hij in 2018 voorzitter werd.

Hij is bestuurslid van de BVOT (Belgische vereniging voor orthopedie en traumatologie ), lid van Secec/Essse (European Society for Surgery of the Shoulder and the Elbow) en Esska/Esa (European Shoulder Association).

Sinds 2020 is Dr. Van Raebroeckx ook lid van het “Educational Committee” van Esa. Hij is nauw betrokken bij de opleiding van nationale en internationale schouderchirurgen en specialiseert zich verder via het Schoudercentrum in de preventieve en niet-operatieve behandeling van de “sporters”-schouder.

Op 1 juni 2020 vervoegde hij het team van Orthokliniek Vitaz Sint-Niklaas.

Tim Marteleur

Kinesitherapie

Tim Marteleur

Tim stond mee aan de wieg van het multidisciplinaire schoudercentrum in Mechelen in 2011. Tim werkte toen deeltijds in het AZ Imelda te Bonheiden op de dienst revalidatie en combineerde dit met zijn thuispraktijk in Begijnendijk. Samen met Dr. Van Raebroeckx en Dr. Ruette werd toen het concept van het schoudercentrum gestart. Zijn schouderwerk in het centrum bestaat voornamelijk uit de postoperatieve controles op 2 weken na de ingreep en het uitvoeren van de schoudermetingen bij onze sporters als opstart van een specifieke training. Tim blijft dit combineren met zijn privé-kine praktijk in Begijnendijk.

Lynn Moons

Praktijkmanager

Lynn Moons

Lynn is sinds 2015 een vaste waarde in onze praktijk te Liezele!
 
Zij startte in 2015  haar carrière in het schoudercentrum te Mechelen waarna zij, samen met Dr .Van Raebroeckx, de overstap maakte naar AZ Nikolaas Vitaz.
 
Lynn is op dinsdagvoormiddag en vrijdag steeds aanwezig op onze praktijk. Op maandag, woensdag en donderdag versterkt zij het team van orthokliniek en assisteert zij bij de collega-artsen op de consultaties. De dagen dat zij niet op de praktijk aanwezig is, wordt de telefoon doorgeschakeld. 
 
Lynn is een administratieve duizendpoot en met het haar liefde voor medische zorg is zij al jaren het aanspreekpunt van onze praktijk. Hebt u vragen of wenst u een inlichting? Had u graag een verslag opgevraagd of nood aan een attest?… Contacteer haar gerust of spring even binnen in onze praktijk te Liezele! 

Schouderteam Orthokliniek Vitaz

Dr. Kris De Mulder
Dr. Johan Hens
Dr. Antoon Van Raebroeckx
Dr. Bart Vundelinckx